1. Regisztráció
A részvételhez regisztrálni kell. A regisztrálni csak egyszer kell.
Amennyiben már az Ördög Körön regisztráltál akkor a többi körön is használhatod ugyanazt az email-címet, tehát nem kell újból regisztrálnod.

2. Nevezés
A teljesítendő kör oldalán kell mindig nevezni.
Nevezéskor kell kiválasztani a távot és a teljesítés módját (túrázva, futva). Utólagos módosításra nincs lehetőség.

3. Részvételi díj
Érem nélkül     1.500 Ft
Éremmel  3.500 Ft
A részvételi díjat  sikeres teljesítés után kell megfizetni.
A részvételi díj tartalmazza a sok-sok élményt, időmérést, rendszerhasználatot, és a teljesítményed bekerül az eredmények közé, továbbá elősegíted az útvonal karbantartását (jelzésfestés, QR kódok)

4. Start
Indulni nevezés után lehet bármely napon, a rajt kód beolvasásával és ezután indul el a szintidő. Aki futó szintidővel indul és kicsúszik a szintidőből, az szintidőn kívüli teljesítésként fog szerepelni. 

5. Útvonal
A megadott útvonalon kell haladni, a megadott irányban, arról letérni, rövidíteni nem szabad. A turistajelzések ismerete, a jó tájékozódási képesség, továbbá a jó fizikai erőnlét fontos a teljesítéshez. Az útvonalon terepakadályokat kell leküzdeni, többször kell patakokon átkelni és sziklás szurokban menni (Kerteskői-szurdok, Cuha-szurdok). Esős időben, éjszaka nehéz a teljesítés. 

6. Ellátás
Az útvonalon ellátás nincs. Önellátó esemény, tehát minden szükséges dolgot (étel, ital, térkép) a résztvevőnek kell saját magának biztosítani a teljesítés ideje alatt. Vízvételi lehetőség csak a falvakban van. Kísérő személyzet megengedett. Az útközben felmerülő akadályokat, problémákat egyedül kell megoldania a résztvevőnek. 

7. Igazolás
Az útvonalon QR kódok vannak kihelyezve. A kódokat a megadott sorrendben kell beolvasni, ha kihagytál egyet, nem tudod a következő kódot beolvasni.
A megjelölt helyen a QR kódok, információs táblákon vagy egy oszlopon vannak a terepen, amit egy fára festett fehér háromszög jelzi.

8. Felelősség
A nevezéssel a résztvevő elismeri, hogy megfelelő felkészültséggel rendelkezik a teljesítéshez.
Mindenki saját felelősségére indul, kártérítés semmilyen címen nem igényelhető.
Az útközben felmerülő akadályokat, problémákat egyedül kell megoldania a résztvevőnek. Az útvonalon korlátozottak a segélykérési lehetőségek. Vannak olyan részek az útvonalon, ahol nincs térerő, nem lehet telefonálni.